Kesäkuussa 2020 asennettiin ja otettiin käyttöön Quality Devices Finland Oy:n uuden teknologian metallinilmaisimet Sappi Europen Kirkniemen paperitehtaalla sellupaalikuljetinlinjalla.

Sellupaalit, jotka ovat noin tonnin painoisia, koostuvat sellulevyistä, jotka ovat sidottu yhteen teräsvanteilla. Teräsvanteet katkaistaan ja poistetaan kuljetinlinjalla automaattisesti ennen kuin linja syöttää sellupaalit pulpperiin. Metallinilmaisinkelat (2 kpl) asennettiin linjan reunoille heti automaattisen vanteenpoiston jälkeen valvomaan, ettei mahdollisia metalliosia vanteista ole jäänyt sellupaalien joukkoon ja vahingoittaisi pulpperin teriä. Toimitukseen sisältyi myös metallinilmaisinkelojen mekaaniseen asennukseen liittyvien teräsrakenteiden suunnittelu.

Kuvassa sellupaalilinja ja kaksi metallinilmaisinkelaa.

” Quality Devices Finland Oy suunnitteli ja valmisti spesiaalit L:n muotoiset ilmaisinkelat juuri tähän sovellukseen. Koska itse kuljetinrata on metalliketjua, oli haastavaa löytää oikea ratkaisu, jotta kaikki metalli sellupaalien seasta löydetään. Kehittämämme ns. ”Hainevä”-teknologia oli paras mahdollinen tapa hoitaa asia”, sanoo Quality Devices Finland Oy:n toimitusjohtaja Matti Pönkkä.

Sappi Europe Kirkniemen paperitehdas sijaitsee Lohjalla Etelä-Suomessa. Tehdas tuottaa kolmella paperikoneella päällystettyä painopaperia, josta yli 90 % menee vientiin.

Quality Devives Finland Oy on johtava kotimainen teollisuuden metallinilmaisimia suunnitteleva ja valmistava yritys.